tavuk göğsü tavada nasıl kızartılır

18 Ekim 2010

Beyaz veya kırmızı etin doğrudan kızartılmasının, ya da ızgara yapılmasının, bir al benisi olmayacağını herkes bilir. Yine herkes bilir ki, etler usulüne uygun terbiye edildikten sonra pişirilirse, fazlsıyle lezzetleri artar. Etleri ızgarada pişirmek biraz uğraşı gerektirir. Tavada pişirmek ise, bir kolaylıktır. Ne bileyim, fazlaca bulaşıkla uğraşmak gerekmez. Sultan, arada bir tavuk göğsünü tavada bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo tavuk göğsü
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

sos malzemesi
bir orta boy soğan
bir diş sarımsak
yarım kaşık salça
bir kaşık yoğurt
dört kaşık ayçiçek yağı
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
göğüsü uygun irilikte parçalara bölün
sos'un hazırlanması
rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, posasını atın.
kap içine 4 kaşık ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt,
karabiber, kimyon, çok az tuz'u koyun ve karıştırın.
tavuk göğsü parçalarını sos’a bulayın,
sos kabının kapağını kapatın ve 3 Saat süre ile dinlendirin.
tava içine yarım çay bardağı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın
göğüslerin üzerine hafif tuz serpin tavaya dizin
önlü arkalı kızartın ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



7 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, güzel paylaşım için teşekkürler. Yapılan soslarla çok leziz ve iştah açıcı oluyor.

Saygılar.

touch the sky dedi ki...

çok güzel duruyor nar gibi de kızarmış evde pek sevilmiyor tavuk bir de bu yöntemle deneyeceğim :) çok beğendim terbiye tarifini :)
teşekkürler...

Doğru söze ne denir!Marine edilmiş et ve tavuk gerçekten çok lezizi oluyor ellerine sğalık

Limon çiçekleri dedi ki...

Verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ediyor,enfes görünen yemeğiniz için ellerinize sağlık diyorum.sevgiler..

yoğurt harika oluyor değil mi? bence de... çok sık kullanılmaz çevremde ama bence de harika..

Tavuk göğsünü pek sevmem, bir de böyle deneyim bakalım. Ellerine sağlık...

ayse53 dedi ki...

Tavuk göhsü benimde pek hoşuma gitmiyor ama solayarak yapınca gerçekten daha lezzetlioluyor..

Yorum Gönder