18 Ekim 2010

on

tavuk göğsü tavada nasıl kızartılır

Beyaz veya kırmızı etin doğrudan kızartılmasının, ya da ızgara yapılmasının, bir al benisi olmayacağını herkes bilir. Yine herkes bilir ki, etler usulüne uygun terbiye edildikten sonra pişirilirse, fazlsıyle lezzetleri artar. Etleri ızgarada pişirmek biraz uğraşı gerektirir. Tavada pişirmek ise, bir kolaylıktır. Ne bileyim, fazlaca bulaşıkla uğraşmak gerekmez. Sultan, arada bir tavuk göğsünü tavada bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo tavuk göğsü
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

sos malzemesi
bir orta boy soğan
bir diş sarımsak
yarım kaşık salça
bir kaşık yoğurt
dört kaşık ayçiçek yağı
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
göğüsü uygun irilikte parçalara bölün
sos'un hazırlanması
rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, posasını atın.
kap içine 4 kaşık ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt,
karabiber, kimyon, çok az tuz'u koyun ve karıştırın.
tavuk göğsü parçalarını sos’a bulayın,
sos kabının kapağını kapatın ve 3 Saat süre ile dinlendirin.
tava içine yarım çay bardağı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın
göğüslerin üzerine hafif tuz serpin tavaya dizin
önlü arkalı kızartın ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan