havuç salatası nasıl yapılır

Havuç sofralarımıza çorba, salata, kızartma, dolma, zeytinyağlı yemek, köfte, turşu, mücver, cacık, marmelat, reçel, helva, çeşitli tatlı, ekmek, kek ve garnitür olarak gelir. Yemekler arasında havuç katkılı fazlasıyle yemek çeşiti vardır. Çoğu yemekte havuç kullanılır. Bu nedenle, havuçu kendim derin dondurucuda şu şekilde saklarım. İhtiyacım ölçüsündeki havuçları uygun büyükükte doğrarım. Parçaları kaynar su içerisinde 2 dakika şok haşlarım ve soğuk sudan geçirdikten sonra, tek seferde kullanacağım ölçüde poşetler, derin dondurucuda saklarım. Sultan, bazen sade havuç salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin

Neler Lazım
  • üç havuç
  • üç kaşık zeytinyağ
  • yarım limon
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. havuçları soyun ve rendeleyin
  2. kase içinde limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın
  3. karıştırma kabı içinde rendelenmiş havuçlara tuz serpin, karıştırın
  4. üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, karıştırın
  5. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan