kanat ızgara nasıl yapılır

12 Temmuz 2010


Tavuk kanat ızgara o kadar ahım şahım bir yemek değil, tabi ki bana göre. O kadar çok seveni var anlatamam, hafta sonları fellik felik kanatçı ararlar. Kanat sosu için kullanılan malzemeler genellikle aynıdır. Özellik olsun diye kimileri yoğurt yerine süt, ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanır. Bir de bahartlarda farklılıklar vardır. Ne şekil de kanat sosu hazırlanırsa hazırlansın, sonuçta siz'e ızgara üzerinden alınmış kanat servis edilecektir. Yemeklerin lezzeti kişinin tat algılamasına bağlı, bu nedenle birinin anlatmakla bitiremediği bir yemeğin lezzetine bir başkası burun kıvırabilir. Evet, hayatı böyle yaşıyoruz. Sultan; kanat ızgara'yı kendisi için yapmaz, sevdikleri için yaptığı kanat ızgara'yı bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo tavuk kanat
bir orta boy soğan
iki diş sarımsak
bir kaşık domates salçası
bir kaşık yoğurt
yarım çay bardağı ayçiçek yağ
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
soğanı, sarımsağı soyun,
rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
sos'un hazırlanması
tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
kanatları tencereye alın sos ile karıştırın
kapağı kapatın
kanatları en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
kanatları hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



0 yorum:

Yorum Gönder