kendi suyunda patlıcan yemeği


Çoğu sebze çeşitleri tencereye su ilave etmeden, kendi bıraktıkları su ile pişer ve fazlasıyle lezzetli olur. Kendi suyunda pişen sebzelerin piştikten sonra, kendine yetecek kadar tencerede suyu bulunur. Ekmeğini yemek suyuna bandırmak isteyecekler için, kendi suyunda pişen sebze yemekleri, malum kişileri mağdur duruma düşürmez. Tabaklarındaki yemeklerin suyuna, istedikleri kadar ekmeklerini bandırabilirler. Kendi suyu ile pişen yemekler oldukça kısık ateşte pişirilir ki, sebzenin suyu yüksek ateşte buhar olup uçmasın. Yemek susuz piştiği için, salça çok az konur. Sultan, sebze yemeklerini çoğu zaman kendi suyu ile pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört tane patlıcan (700 gr.)
  • altı kaşık zeytinyağı
  • bir baş kuru soğan
  • iki iri domates
  • iki tane sivri biber
  • bir çay kaşığı salça
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, kimyon
  • pul biber, tuz

Yapılması
  • soğanı yemeklik, sivri biberi halka doğrayın
  • sarımsakları soyun bütün bırakın
  • domatesi rendeleyin
  • patlıcanı alacalı soyun ve kuşbaşı doğrayın
  • tuzlu su içinde yarım saat bekletin
  • peşinden çıkarın sıkın ve bir kaba koyun
  • üzerine bütün malzemeleri ilave edin,
  • istediniz kadar baharat ve tuz ile tatlandırın
  • ve güzelce karıştırdıktan sonra
  • tencereye yayın, üzerine zeytinyağı gezdirin
  • tencereyi kapayın, ocağın büyük gözü üzerine koyun
  • ocağı yakın ve gaz ayar düğmesini  tamamen sola çevirin
  • ocağı iyice kısın, kısık ateşte yemeği 1 saat pişirin
  • ve ardından ocaktan alın, yemeğinizi gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan