kolay güveç



Toprak güveçte kolay güveç yapımı, hem de dananın en sert (döş kuşbaşı) etiyle. Bilenler bilir, dana döş eti dananın sert bölümlerinden ve geç pişer. Fakat; yapılan yemeği, köftesi, cızbızı ve şişi lezzetli olur. Güveç yaparken, güveç yapımında kullanılan et ve sebzeler çiğden konur. Kolay güveç yapımı için; güveç malzemelerini kavurdum ve toprak güvece aktardım. Sonuçta nefis güveç yemeğimi pişirmiş oldum. Sultan, kolay güveci tavsiye eder. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. Dana Kuşbaşı
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • iki sivri biber
  • iki domates
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, pul biber
  • kimyon, kekik, tuz
  • su

Yapılması
  1. soğanı yarım ay, sivri biberi kuşbaşı doğrayın
  2. patlıcanı ve domatesi soyun, kuşbaşı doğrayın
  3. sarımsağı soyun, bütün bırakın
  4. yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
  5. ardından sıra ile soğan, sarımsak sivri biberi ilave edin, hafif kavurun
  6. üzerine patlıcan, domates, 1 su bardağı sıcak su,
  7. birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  8. ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin karıştırın
  9. tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın
  10. ağır ateşte patlıcanlar pörsüyünceye kadar pişirin
  11. ardından tencereyi toprak güvece boşaltın
  12. üzerini alüminyum folyo ile kapatın
  13. güveç kaynamaya başlayınca, ateşi iyice kısın
  14. ve ağır ateşte 50 dakika pişirin, ocaktan alın
  15. ve güvecinizi dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan