sarımsaklı tas kebabı


Sarımsaklı tas kebabı, kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı etle yapılır. Kuzu etiyle yapılan sarımsaklı tas kebabı, kuzu etinin yumuşaklığı nedeniyle; çabuk pişmesinden dolayı, yarım saat içerisinde pişer. Dana etinin rastgele yerinden seçilen etle hazırlanan sarımsaklı tas kebabı 1 ila 1.5 saatta pişer. Dana etinin ızgaralık (bifteklik gibi) bölümlerinden hazırlanan sarımsaklı tas kebabı, yarım saat içerisinde lokum gibi pişer. Resimdeki sarımsaklı tas kebabı, bifteklik dana etiyle yapılarak tariflendi. Sultan, klasik tas kebabı'nı bazen sarımsaklı olarak yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kuşbaşı dana eti
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • iki orta boy domates
  • yarım kaşık salça
  • dört diş sarımsak
  • karabiber, tuz
  • su

Yapılması
  1. soğanı yemeklik, sarımsağı iri doğrayın, domatesi rendeleyin
  2. yağ içinde eti, suyunu çekinceye kadar kavurun
  3. üzerine sırayla soğan, sarımsak, salça ve domatesi ilave edin, kavurun
  4. ardından bir su bardağı kaynar su ve bir çay kaşığı karabiberi ilave edin
  5. tencereyi bir güzel karıştırın ve bir taşım kaynatın
  6. peşinden kapağını kapatın, ocağı iyice kısın
  7. yemek suyunu çekinceye kadar pişirin,
  8. ocağı söndürün ve yemeğin tuzunu ayarlayın
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan