sucuk içi



Bağırsağın içine basılmamış suçuk harcına, sucuk içi dendiğini bilirsiniz. Sucuğu fazla sevmem ama, sucuk içi ile yaptığım yemekleri fazlasıyla severim. Sucuk içi kullanarak üç çeşit yemek yaparım. Bu yemeklerden sucuk içi köftesi, sulu sucuk içi yemeği ve sucuk içi kavurmasını sayabilirim. Lezzetli sucuk içi yapmanın ilk şartı, yağlı dana kıyması kullanmaktan geçer. Ardından sarımsak, acı toz biber, tatlı toz biber, kimyon, yeni bahar ve hatta çemen ununu sayabiliriz. Tatlandırıcı olarakta tuz, sucuk içinin olmazsa olmazıdır. Sucuk içi malzemelerini tedarik ettikten sonra, macun kıvamında yoğurulup dinlendirilmesi gerekir. Tarifimdeki sucuk içi tadımlık olduğu için; ölçüsel ayrıntılı tarife gerek yok. Beğeneceğinizi umduğum bu sucuk içini Sultan, çoğu hafta sonları yapar yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. yağlı dana kıyma
  • zeytinyağı
  • dört diş ezilmiş sarımsak
  • tatlı toz biber
  • acı toz biber
  • kimyon, yenibahar
  • su ve tuz

Yapılması
  1. yoğurma kabı içine kıyma, sarımsak
  2. birer çay kaşığı dolusu tatlı, acı toz biber, kimyon
  3. bir fiske yenibahar, bir çay kaşığı tuz
  4. ve iki yemek kaşığı su koyun özleşinceye kadar yoğurun
  5. ardından tadına bakın ve tuzu az gelmişse, tuzunu ayarlayın
  6. hazırladığınız sucuk içini kapalı bir kaba koyun
  7. ve dolapta en az bir saat dinlendirin
  8. ardından tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun
  9. üzerine sucuk içini ilave edin ve (kaşığın sırtı ile ezerek) taneleşinceye kadar kavurun
  10. taneleşen sucuk içinin üzerine bir çay bardağı sıcak su ilave edin
  11. kapağını kapayın ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan