tavada hamsi kızartması


Hamsi tavasında hamsi kızartmak farklı lezzettir. Çünkü, hamsiler kızartılırken hamsi tavasında çok az yağ kullanılır. Bu nedenle hamsi kendi yağ ve suyu ile kızardığından lezzeti artar. En güzel hamsi tava karadeniz hamsisinden yapılır. Birde, hamsileri unlamak için un ve mısır unu birlikte kullanılırsa sonuç daha da iyi olur. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, hamsiler düşük ocak ısısında kızartılmalıdır. Sultan, çoğu zaman hamsi tavası yapmak için bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo hamsi
  • bir çay bardağı un
  • bir çay bardağı mısır unu
  • yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • tuz

Yapılması
  1. hamsileri güzelce temizleyin, tek tek yıkayın ve kevgirde süzün
  2. ardından üzerine tuz serpin ve karıştırın
  3. bir naylon torba içine un ve mısır ununu koyun, karıştırın
  4. yeterli miktarda hamsiyi torbanın içine koyun
  5. ve torbayı sallayarak hamsileri unlayın
  6. hamsi tavasını ısıtın ve iki kaşık yağ ile yağlayın
  7. hamsilerin kuyrukları ortaya gelecek şekilde tavaya dizin
  8. düşük ısıda balıkların bir yüzünü kızartın
  9. ardından tavanın kapağını kapatarak tavayı ters çevirin
  10. hamsilerin pişmemiş yüzeyi alta gelecek şekilde tavaya kaydırın
  11. hamsilerin diğer yüzeyini de kızartın
  12. ve gönlünüzce dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan