seyyar nohutlu pilav



Seyyar satıcıların camekanlı arabalarda yapıp sattıkları "tavuklu nohutlu" pilavın reçetesi tarifimde olduğu gibidir. Sokak pilavcıları pilavlarını pirinci kavurarak ve içme suyu kullanarak yapar. Dikkat ettiyseniz sokak pilavcıların camekanlı arabalarında pilav, nohut ve tavuk eti ayrı durur. Pilavı müşterilerine hazırlarken, pilav içerisine nohut ve tavuk etini sonradan ilave eder, karıştırır. Sultan, bazen pirinç pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak pilavlık osmancık pirinci
  • bir kase haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • bir kase haşlanmış nohut
  • iki kaşık margarin
  • iki kaşık bitkisel sıvı yağ
  • üç bardak su
  • tuz

Yapılması
  1. pirinci ılık su içinde yarım saat ıslayın
  2. ardından berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
  3. tencere içinde margarin ve sıvı yağı ısıtın
  4. üzerine pirinci ilave edin ve ağır ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavurun
  5. ardından su ve tuzunu ilave edin, tuzunu ayarlayın
  6. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın
  7. ağır ateşte pilavı 14 dakika pişirin ve ocağı söndürün
  8. pilavı 15 dakika dinlendirdikten sonra tavuk etini, nohutu ilave edin ve karıştırın
  9. ardından pilavınızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan