terbiyeli düğün çorbası


Terbiyeli düğün çorbası daha çok, küçükbaş hayvanların gerdanı haşlanarak yapılır. Haşlanan gerdanın eti kemiğinden ayrılarak küçük parçalara bölünür ve haşlama suyu ile birlikte düğün çorbası yapımında kullanılır. Haşlanmış dana eti ve etin suyu kullanılarak, düğün çorbası yapılabilir. Tarifimde kuzu gerdan yerine kemikli dana etini "düdüklü tencerede" haşlayarak düğün çorbası yaptım. Sultan, terbiyeli düğün çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 200 gr. haşlanmış dana eti
  • bir kaşık tereyağı
  • bir yumurta
  • bir kaşık un
  • bir bardak yoğurt
  • kırmızı biber, tuz
  • altı bardak et suyu

Yapılması
  1. terbiyesinin hazırlanması
  2. kase içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
  3. tencere içinde haşlanmış eti ve et suyunu bir taşım kaynatın
  4. ardından, tencereden bir kepçe et suyu alın, terbiyeye katın, karıştırın
  5. terbiyeyi tencereye ilave edin ve karıştırın
  6. tencereyi 5 dakika süre ile ağır ateşte kaynatıktan sonra ocağı söndürün
  7. tereyağı içinde kırmızı toz biberi kavurun ve tencereye ilave edin
  8. ardından çorbaya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin ve tuzunu ayarlayın
  9. sarımsaklı sirke eşliğinde, çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan