28 Mayıs 2013

on 3 comments

yoğurtlu kabak kızartması


Çıtır kabak kızartması yapmak çok kolay. Yapılması gereken; doğranmış kabak dilimlerine yarım saat boyunca süt banyosu yaptırmak ve sonrasında kabakları kızartmak. Sonuç mu dersiniz; tadınca anlarsınız, çıtır kabak kızartması mükemmel. Bu güne kadar kabak kızartmanızı klasik yöntemle yapıyor idiyseniz eğer, bu lezzeti tatdıktan sonra mutlaka alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz. Çıtır kabak kızartması taze sakız kabağı, süt, un ve kızartma yağı ile yapılır; sarımsaklı yoğurt ile taçlandırılır. Sultan, her daim kabak kızartmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç orta boy sakız kabağı
bir bardak soğuk süt
bir bardak buğday unu
iki diş sarımsak
bir kase yoğurt
kızartma yağı
tuz

Yapılması
sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
sebze soyma aletinin çentikli kısmı ile kabakları kazıyın
ardından 3-4 mm. kalınlıkta halka doğrayın ve bir kap içine alın
üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin
ve yarım saat dinlendirin
ardından kabak dilimlerini una bulayarak
kızgın yağ içerisinde iki yüzünü kızartın
ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte
gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

3 yorum:

  1. kabağın en sevdığım halı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. güzel bir detay olmuş, fikir akla çok yatkın , ellerinize sağlık

    YanıtlaSil