yaprak bezelye yemeği


Yaprak bezelye, diğer ismiyle sultani bezelye aynen taze fasulye gibi pişirilir. Yaprak bezelye yemeğinin çabuk pişmesi için; bezelyenin çok taze olması gerekir. Kartlaşmış yeprak bezelye çok geç piştiği için, tencere yerine düdüklü tencere kullanılmalıdır. Yaprak bezelye zeytinyağlı, kıymalı ve etli olarak pişirilebilir. Sultan, yaprak bezelyenin zeytinyağlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo yaprak bezelye
  • bir kuru soğan
  • iki orta boy domates
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • iki bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı domatesi soyun ve doğrayın
  2. bezelyeyi ayıklayın, yıkayın ve iriliğine göre istediğiniz boyda doğrayın
  3. yağ içinde soğanı ve domatesi kavurun, üzerine bezelyeyi ilave edin karıştırın
  4. ardından tencerenin kapağını kapayın
  5. ağır ateşte bezelyeyi kendi suyu ile 15 dakika kavurun
  6. süre bitiminde üzerine sıcak su, şeker ve tuzu ilave edin
  7. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapayın
  8. ağır ateşte 1 saat süre ile pişirin, ocaktan alın
  9. ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan