mercimekli mantı çorbası


Çorba içerisindeki kullanacağınız mantıyı buradan tarifine uygun olarak hazırlayın. Ya da, marketlerde satılan paket mantı kullanın. Mercimekli mantı yapmak için en uygun mantı çeşiti, bohça bükümlü Kayseri mantısıdır. Çorbaya hazırlayacağınız salçalı sosu tereyağı ile hazırlarsanız çorbanın tadına doyum olmaz. Sultan, mercimekli mantı çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 200 gr. mantı
  • bir çay bardağı yeşil mercimek
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık salça
  • kuru nane, tuz
  • altı bardak sıcak su

Yapılması
  1. mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
  2. tavada yağ ile birlikte salça ve naneyi kavurun
  3. tencereye su, mercimek ve tuzu koyun kaynatın
  4. üzerine mantıyı ilave edin karıştırın
  5. tencere açık olarak normal ateşte mantıyı 15 dakika haşlayın
  6. süre bitiminde üzerine salçalı sosu ilave edin, karıştırın
  7. ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan