tarator nasıl yapılır



Tarator, damak zevkinize uygun olan malzemelerle yapılır. Tarator yapmak için; bayat ekmek, galeta unu, etimek, süt, yoğurt, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, sirke, sarımsak, limon suyu, ceviz içi, badem içi, fıstık içi, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılır. Malzeme seçimi size kalmış. Tarator aynen boza içeceği kıvamındadır. Tarator kıvamını tutturmak için, süt yada yoğurt miktarı ile oynanır. Tarifimdeki malzemelerle tek kişiye yetecek ölçüde tarator hazırlanır. Tarator sos, genellikle midye ve kalamar kızartmaları ile birlikte yenir. Sultan, arada bir tarator sosu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki dilim bayat ekmek
  • bir çay bardağı soğuk süt
  • dört tane cevizin içi
  • bir tatlı kaşığı zeytinyağı
  • bir çay kaşığı limon suyu
  • bir diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. ekmek dilimlerini süt ile ıslatın
  2. ardından mutfak robotuna koyun
  3. üzerine ceviz içi, sarımsak, zeytinyağı
  4. limon suyunu ilave edin, robotunuzu çalıştırın
  5. güzelce robottan geçirin ve karışımın kıvamına bakın
  6. kıvamını ayarlamak gerekirse süt veya ekmek ilave edin
  7. ardından tuzunu ayarlayın
  8. ve istediğiniz yerde tarator sosunuzu keyfinizce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan