yoğurtlu kapya biber salatası


Kırmızı biber, ya da kapya biber, adına ne derseniz deyin. Bu biberlerin közlendikten sonra salatası yapılır. Kapya biberlerin sadece salatası yapılmaz. Dolması, kızartması, çorbası yapıldığı gibi, bir çok yemek ve salataların hazırlanmasında kullanılır. Kapya biber salatası yapmak için; ocak üzerinde, ızgarada, fırında veya yağ içerisinde kızartılarak közlenir. Ya da, közlenmiş hazır konservesi kullanılır. Hangi yöntemle olursa olsun kapya biberleri közlerken, birkaç yerinden "patlamaması için" delinir. Kapya biber salatası limon, sirke, sarımsak ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanan sos ile tüketilir. Ya da, tarifimde olduğu gibi sarımsaklı yoğurt ile tüketilir. Sultan, kapya biber salatasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • beş kapya biber
  • üç diş sarımsak
  • bir kase yoğurt
  • tuz

Yapılması
  1. biberleri közleyin ve kabuklarını soyun
  2. ardından çekirdeklerini çıkarın ve irice kuşbaşı doğrayın
  3. biberleri bir kap içine alın, üzerine tuz ekin ve karıştırın
  4. az tuz kullanarak sarımsaklı yoğurt hazırlayın
  5. biberlerle sarımsaklı yoğurtu karıştırın
  6. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan