kabak karnıyarık


Yapımında zahmetini saymazsanız, kabak karnıyarık harika bir yemek. Kıymanız dana kıyma ve orta yağlı olursa, yemek yapımında işlem basamaklarına dikkat ederseniz, emeğinizin karşılığını sofranızda duyarsınız. Sultan, kabak karnıyarık yemeğini hem fırında, hem de "tencere içerisinde" ocak üzerinde yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • altı sakız kabağı
  • üç domates
  • bir soğan
  • 200 gr. kıyma
  • beş kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, tuz
  • iki bardak su
  • maydanoz

Yapılması
  1. domatesi, soğanı, sarımsağı soyun ve yemeklik doğrayın
  2. maydanozu ince doğrayın


kabakların hazırlanması
  1. kabakları kazıyın ve iki başını kesin ve altını düzeltin
  2. başlarından 1-1.5 cm. mesafe bırakın, ortasını oyun
  3. ve çekirdek ve yumuşak yerlerini boşaltın
  4. ardından 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş su içinde 15 dakika ağır ateşte haşlayın

içinin hazırlanması
  1. dört kaşık yağ içinde soğanı kavurun,
  2. üzerine sarımsağı katın kavurun
  3. ardından kıymayı ilave edin, taneleşinceye kadar kavurun
  4. üzerine domatesi, karabiberi, kimyonu tuzu ilave edin
  5. tuzunu ayarlayın ve malzemeleri bir kez fokurdatın, kapağı kapayın,
  6. ağır ateşte domateslerin suyu bitinceye kadar pişirin
  7. ardından maydanozu katın, karıştırın

yemeğin yapımı ve pişirilmesi
  1. fırın tepsisini bir kaşık zeytinyağı ile yağlayın
  2. üzerine kabakları dizin ve iç harç ile doldurun
  3. üzerlerine birer parça domates koyun
  4. iki bardak su, az tuz ile salçayı inceltin ve tepsiye koyun
  5. önceden 200°C de ısıtılmış fırının orta rafında
  6. 30 dakika süre ile pişirin
  7. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan