buğu kebabı nasıl yapılır


Buğu kebabı kuzu eti, koyun eti ve dana eti kullanılarak yapılır. Etin yumuşak veya sertliğine göre, kebabın pişme süresi 30 ila 90 dakika arasında değişebilir. Buğu kebabı yapmak için, kapaklı tencere, güveç ve seramik bütün kaplar kullanılabilir. Hazırlanan buğu kebabı ocak üzerinde, ya da fırında pişirilebilir. Tercihinize göre taze ve kuru baharatların her çeşiti kullanılabilir. Buğu kebabında kullanılmayan tek malzeme ise, sudur. Kebabın adı buğu kebabı olursa, kebap yapımında su kullanılmaz. Buğu kebabı, malzemelerin kendi suyu ile pişer ve safranbolu lokumu gibi yumuşacık olur. Sultan, canı çektiğinde bu tarifle buğu kebabını yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo orta yağlı dana kuşbaşı
  • iki kaşık zeytinyağı
  • sekiz küçük soğan
  • üç domates
  • üç sivri biber
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, kimyon
  • kekik, tuz

Yapılması
  1. soğanları ve sarımsakları soyun, bütün bırakın
  2. domatesleri soyun iri doğrayın, biberleri halka doğrayın
  3. orta boy güveç içerisine zeytinyağını koyun ve içini yağlayın
  4. ardından sıra ile kuşbaşı eti, üzerine soğanı, domatesi, biberi
  5. ve sarımsakları yayın, üzerine birer çay kaşığı tuz ve baharatları serpin
  6. güveci alüminyum folyo ile kapatın, ortasından kürdan ile tek delik açın
  7. güveci ocak üzerine alın ve düşük ısıda pişirmeye başlayın
  8. güveç içerisinden buhar çıkmaya başladıktan sonra saata bakın
  9. ağır ateşte 1.5 saat süre ile buğu kebabınızı pişirin
  10. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan