tavuk etli milföy böreği
Tavuk etli milföy böreği tarifi: Evde milföy hamuru nasıl kullanılır? Milföy yağlı hamurdur ve çeşitli börek, pasta, tatlı yapımında kullanılır. Milföy hamurunun mutfaklarda kullanım alanı nerdeyse sınırsızdır. Yemek malzemelerinin nasıl kullanılacağını bilen biri, milföy hamuru ile harikalar yaratır. Milföy hamuru yoğurmak biraz zahmetli olsada evde yoğurulabilir. Fakat, bakkal ve marketlerde dondurulmuş olarak satılan hazır milföy yapraklarını kullanmak daha pratiktir. Milföy yaprakları difrizden çıkartılır ve oda sıcaklığında çözdürüldükten sonra kullanılır.
Milföy hamuru ile yapılan börek çeşitleri; peynirli, sosisli, patatesli, karışık sebzeli, sucuklu, mercimekli, kaşarlı, ıspanaklı, kıymalı, kuşbaşı etli, tavuk etli, pastırmalı, mantarlı, zeytinli, ton balıklı, domatesli, makarnalı, garnitürlü, kavurmalı, pazılı ve lorlu börekleri sayabiliriz. Milföy hamuru ile yapılan tatlı çeşitleri;samsa, kremalı, çikolatalı, fıstıklı, fındıklı, çilekli, vişneli, tahinli, haşhaşlı, kayısılı, elmalı, pudingli, cevizli, muzlu ve frambuazlı milföy hamuru ile yapılan tatlılardan bazılarıdır. Milföy hamuru ile çeşitli çörekler ve baklava dahi yapılabilir.
Tarifim tavuk etli milföy böreği ile ilgilidir. Sultan, milföy hamuru ile yapılan dana etli talaş kebabını, samsa tatlısını ve bu tarifle yaptığı böreği fazlasıyle sever. Hadi bakalım kolay gelsin.
Tavuk Etli Milföy Böreği
Neler Lazım
- bir paket hazır milföy hamuru
- bir bütün tavuk göğsü
- iki orta boy soğan
- iki orta boy domates
- iki tatlı sivri biber
- dört kaşık zeytinyağı
- karabiber, tuz
- maydanoz
Yapılması
- tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın,
- soğanı iri olarak yemeklik doğrayın
- biberleri ince halka doğrayın ve domatesleri rendeleyin
- yağ içinde soğanı ve üzerine biberleri katın kavurun
- ardından tavuk etini ilave edin, beyazlaşıncaya kadar kavurun
- üzerine domates, karabiber ve tuzu ilave edin, karışımın tuzunu ayarlayın
- ve malzemeler tamamen suyunu çekinciye kadar pişirin
- ocaktan alın soğutun ve doğranmış maydanozu ilave edin
- milföy yapraklarını 16 ila 18 cm. boyutunda açın
- üzerine 2 kaşık içten koyun ve zarf gibi katlayın
- ve tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün
- çörek otu serpin, önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- börekler kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika süre ile pişirin
- ardından gönlünüzce servis edin
Sultan