milföy hamuru nasıl kullanılır


Milföy yağlı hamurdur ve çeşitli börek, pasta, tatlı yapımında kullanılır. Milföy hamurunun mutfaklarda kullanım alanı nerdeyse sınırsızdır. Yemek malzemelerinin nasıl kullanılacağını bilen biri, milföy hamuru ile harikalar yaratır. Milföy hamuru yoğurmak biraz zahmetli olsada evde yoğurulabilir. Fakat, bakkal ve marketlerde dondurulmuş olarak satılan hazır milföy yapraklarını kullanmak daha pratiktir. Milföy yaprakları difrizden çıkartılır ve oda sıcaklığında çözdürüldükten sonra kullanılır.

Milföy hamuru ile yapılan börek çeşitleri; peynirli, sosisli, patatesli, karışık sebzeli, sucuklu, mercimekli, kaşarlı, ıspanaklı, kıymalı, kuşbaşı etli, tavuk etli, pastırmalı, mantarlı, zeytinli, ton balıklı, domatesli, makarnalı, garnitürlü, kavurmalı, pazılı ve lorlu börekleri sayabiliriz. Milföy hamuru ile yapılan tatlı çeşitleri;samsa, kremalı, çikolatalı, fıstıklı, fındıklı, çilekli, vişneli, tahinli, haşhaşlı, kayısılı, elmalı, pudingli, cevizli, muzlu ve frambuazlı milföy hamuru ile yapılan tatlılardan bazılarıdır. Milföy hamuru ile çeşitli çörekler ve baklava dahi yapılabilir.

Tarifim tavuk etli milföy böreği ile ilgilidir. Sultan, milföy hamuru ile yapılan dana etli talaş kebabını, samsa tatlısını ve bu tarifle yaptığı böreği fazlasıyle sever. Hadi bakalım kolay gelsin.

Tavuk Etli Milföy Böreği

Neler Lazım
  • bir paket hazır milföy hamuru
  • bir bütün tavuk göğsü
  • iki orta boy soğan
  • iki orta boy domates
  • iki tatlı sivri biber
  • dört kaşık zeytinyağı
  • karabiber, tuz
  • maydanoz

Yapılması
  1. tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın,
  2. soğanı iri olarak yemeklik doğrayın
  3. biberleri ince halka doğrayın ve domatesleri rendeleyin
  4. yağ içinde soğanı ve üzerine biberleri katın kavurun
  5. ardından tavuk etini ilave edin, beyazlaşıncaya kadar kavurun
  6. üzerine domates, karabiber ve tuzu ilave edin, karışımın tuzunu ayarlayın
  7. ve malzemeler tamamen suyunu çekinciye kadar pişirin
  8. ocaktan alın soğutun ve doğranmış maydanozu ilave edin
  9. milföy yapraklarını 16 ila 18 cm. boyutunda açın
  10. üzerine 2 kaşık içten koyun ve zarf gibi katlayın
  11. ve tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün
  12. çörek otu serpin, önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  13. börekler kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika süre ile pişirin
  14. ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan