tavuk ciğeri sac kavurma tarifi


Tavuk ciğeri sac kavurma tarifi: Bütün ciğer çeşitleri istenirse kavurma sacı üzerinde yağ dahil, hiçbir katkı malzeme kullanılmadan pişirilebilir. Ve lezzetli de olur. Saç üzerinde ciğer kendi suyu ile kavrulacağından, üzerindeki suyun çabucak buharlaşıp kaçmaması ve bu yüzden ciğerin kurumaması için, ciğer çok küçük doğranmamalıdır. Aynı zamanda ciğeri kavururken düşük ve yüksek ısı kullanımı, ciğerin pişirilmesinde olumsuz etki yapar. Bu ayrıntılar gözardı edilmez ise, kimsenin hayır demiyeceği güzellikte ciğer kavrulabilir. Ciğer üzerindeki yüreklerde, fazla yağı alınıp üzerindeki zar soyulduktan ve içi açılıp yıkandıktan sonra ciğerle birlikte kavrulabilir. Tarifim tavuk ciğerinin saç üzerinde kavrulmasıyla ilgilidir. Tavuk ciğerinin saç üzerine yapışmaması için, saç yüzeyini az miktar yemeklik zeytinyağı ile yağladım. Sultan, bazen ciğerleri bu yöntem ve bu tarifle kavurur. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo tavuk ciğeri
  • bir kaşık zeytinyağı
  • tuz

Yapılması
  1. ciğer üzerindeki yürekleri ayırın
  2. ve ciğerleri uygun irilikte doğrayın
  3. çok güzel yıkayın ve süzün
  4. kavurma sacını ısıtın ve yağlayın
  5. üzerine ciğerleri yayın
  6. normal ısıda ara sıra karıştırarak kavurun
  7. ardından tuzunu ayarlayın
  8. soğan salata ve domates biber eşliğinde
  9. gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır