tavuk güveci nasıl yapılır



Tavuk güveci, tavuk piliç fark etmez her ikisine ait but, incik veya herhangi bir bölümüne ait et ile yapılır. Mevsimsel bütün sebzeler karışık, ya da seçiminize bağlı olarak tek olarak güveç içerisinde kullanılabilir. Güveci hazırlarken tavuk eti, kemikli kemiksiz doğrudan kullanıldığı gibi, isterseniz güveç içerisine koymazdan önce yağ içerisinde hafif kızartılabilir. Yani, tavuk güveci hazırlamak için seçenek bol. Eğer toprak güveciniz yoksa, tavuk güvecinizi tencerede hazırlayabilirsiniz. Tarifim, taze fasulyeli tavuk güveci ile ilgili. Sultan, fasulyeli tavuk güvecini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • beş tavuk baget
  • yarım kilo taze fasulye
  • iki orta boy soğan
  • iki orta boy domates
  • beş kaşık zeytinyağı
  • yarım kaşık domates salçası
  • bir buçuk bardak su
  • tuz

Yapılması
  1. fasulyeleri temizleyin ve doğrayın,
  2. domatesi soyun, kuşbaşı doğrayın
  3. soğanları ister bütün kullanın, isterseniz bölün
  4. güveç içine yağı ve fasulyeyi koyun, karıştırın
  5. güveç kapağını kapayın
  6. ağır ateşte fasulyeyi 15 dakika kendi halinde kavurun
  7. ardından, baget ve soğanları dizin
  8. üzerine domatesleri yayın, 1 tatlı kaşığı tuz serpin
  9. salçayı az su ile inceltin ve üzerine gezdirin
  10. ardından 1.5 bardak sıcak suyu ilave edin
  11. güveci 1 dakika fokurdattıktan sonra, kapağını kapayın
  12. ağır ateşte 1.5 saat süre ile güvecinizi pişirin
  13. ve süre bitiminde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan