kokoreç nasıl yapılır



Kokoreç mutfak koşularında ızgara üzerinde, ya da tava içerisinde pişirilir. Halka dilimlenmiş kokoreç Izgara üzerinde doğrudan alt üst edilerel kızartılır. Tava içerisinde ise, kuşbaşı doğranmış kokoreç, yeşil biber ve domates eşliğinde kavurulur. Ardından, kavurulmuş kokoreç pul biber, kekik ve tuz ile tatlandırılarak servis edilir. Bu yöntemle pişirilen kokoreçe, kokoreç sac kavurma adı verilir. Tarifim, kokoreç sac kavurma ile ilgilidir. Sultan, kokoreç sac kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 300 gram kokoreç
  • bir domates
  • bir sivri biber
  • pul biber
  • kekik
  • tuz

Yapılması
  1. domatesi soyun küp doğrayın, biberi halka doğrayın
  2. kokoreçi iri kuşbaşı doğrayın ve tava içine alın
  3. orta ateşte karıştırarak, saldığı su uçuncaya kadar kavurun.
  4. kokoreçin suyu uçtuktan sonra, kendi yağı ile bir süre daha kavurun
  5. yaklaşık 10 dakika sürecek bu kavurma işleminin sonunda
  6. kokoreç pıt pıt sesleri ile piştiğini duyurduğunda,
  7. üzerine sivri biber ve domatesi katın, karıştırın
  8. domatesin diriliği gidinceye kadar kavurun
  9. ardından üzerine kekik, pul biber ve tuz serpin, karıştırın
  10. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan