mor lahana salatası nasıl yapılır

21 Şubat 2011


Mor lahana'nın salatası ve turşusu yapılır. Bilirsiniz, mor lahananın yaprakları oldukça serttir. Salata yapmak için yapraklar incecik doğranır ve üzerine tuz serpilir ovalanır. Ardından süzgeç içerisine alınır, üzerine su tutulur ve tuzdan arınması için sıkılır. Mor lahananın yoğurtlu, mayonezli, havuçlu, turplu salatası yapılır. Sirke kullanılarak hazırlanan mor lahana salatası, görünüm olarak çıtır çıtır ve lezzetli olur. Tarifim, sirkeli mor salata yapımı ile ilgilidir. Sultan, çoğu zaman mor lahana salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir küçük boy mor lahana
bir kaşık sirke
tuz

Yapılması
mor lahanayı ikiye bölün,
ince ince doğrayın, üzerine tuz serpin ve ovun
süzgeç içerisine alın, sudan geçirin ve ardından sıkın
sıkılmış lahanayı bir kase içine alın, üzerine 1 kaşık sirke gezdirin
kase üzerini kapatın ve dolapta en az 1 saat dinlendirin
ardından çatal ile süzdürerek servis tabağına alın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



7 yorum:

Gülcan dedi ki...

hhıımm mis gibi ellerinize sağlık iyi haftalar.

Akdeniz Kızı dedi ki...

nasılda güzel bir renk ve yararlı.....bizde mayonezli yoğrutlu seviyoruz ve mutlaka 2 haftada bir yapmaya çalışıyorummm....ellerinize sağlık güzel olmuş....

Cafe Portakal dedi ki...

TATLIM BEN LİMON,YAĞ VE TUZ İLE OVUYORUM VE 1 GÜN BEKLETİP SERVİS EDİYORUM.ÇOK SEVERİZ.

birdilimdus dedi ki...

Çoook severim hem renk olarak hem de lezzet olarak bizim evde sık sık yapılır :)))

Sevgiler,
Evren

Burcu dedi ki...

ben bu salata durumunu cok seviyorum :) ama evde yaptıgımda o restaurantlardaki gibi pembiş pembiş olmuyor sultan abla neden ki :) hem ellerine sağlık olsun sevgiler...

Oglak Kizlari dedi ki...

Bunun rengine bende bayılırım. Birde ne basit ama ne kadarda çok lezzetlidir değilmi?

Ellerinize sağlık.
Anne Çiğdem

Sultan dedi ki...

Burcu,
Mor lahana kullanırsanız elbette pembiş olmazlar.
Bir de pembe renkte olanlarını deneyin derim.

Yorum Gönder