midyeli pilav nasıl yapılır


Midyenin çorbası, dolması, saç kebabı, tavası, pilavı, güveci, pilakisi ve sotesi yapılır. Midye yemeğinin yapılabilmesi için kabuklu midyenin temizlenmesi gerekir. Midye dolması, midye saç kebabı ve midye sote yapmak için midye kabuğu ile birlikte kullanılır. Diğer yemeklerinin hazırlanması için, iç midye kullanılır. Kabuklu midyenin temizlenmesi gayet kolay. Önce midyenin dış kabukları temizlenir ve bir bıçak yardımı ile kabukları açılır. İç midye üzerinde bulunan sakaları alınır ve midye kabuğu kullanılarak iç midye kabuktan sıyrılarak çıkartılır. Midye dolmasını seviyorsanız, üç porsiyonluk pilav tarifim tam size göredir. Sultan, midyeli pilavını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak pirinç
  • 30 iç midye
  • bir küçük soğan
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık kuş üzümü
  • karabiber, kimyon, tarçın
  • yenibahar, toz şeker, tuz

Yapılması
  1. pirinci ve iç midyeyi berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
  2. soğanı ince olarak, yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine pirinçi katın kavurun
  4. ardından, midye, 1.5 bardak kaynar su, birer çay kaşığı ölçüsünde
  5. yenibahar, kimyon, karabiber, tarçın, toz şeker, kuş üzümü ve tuz'u katın
  6. yemeğin tuzunu ayarlayın
  7. tencere kaynadıktan sonra, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte 15 dakika süre ile pişirin, ocaktan alın
  9. 15 dakika dinlendirdikten sonra, isterseniz üzerine limon sıkarak
  10. pilavınızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan