somon balığı nasıl yapılır

3 Aralık 2010


Somon balığı oldukça yağlıdır. Ve, mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahiptir. Sebze, makarna ve yumurta dahil, bütün gıda maddeleri kullanılarak yemeği yapılır. Somon terbiye edilerek veya doğrudan mangal da pişirilebilir. Hayal gücünüz ve beceriniz elverdiği ölçüde somon balığı ile yemek yapmanız mümkün. Somonun çorbası, fırında sebzelisi, salatası, köftesi, ızgarası, güveçi, haşlaması, tavası, buğulaması, pilakisi, makarnalısı, eriştelisi ve yumurta ile omleti yapılır. Tarifim, somonun tavası ile ilgilidir. Sultan, somon tavasını arada bir bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo parça somon
zeytinyağ
un, tuz

Yapılması
somonu yıkayın ve süzün
halka veya fileto olarak uygun parçalara bölün
parçaların üzerine tuz serpin ve hafif un'a bulayın
tava'ya yüzeyini örtecek miktarda zeytiyağı koyun ve ısıtın
ardından unlanmış somon parçalarını tavaya dizin
ağır ateşte parçaların her iki yüzeyini pişirin
ve salata eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



6 yorum:

sarkaç dedi ki...

Yağlı balık olduğu için tavada yapmaya hiç cesaret edememiştim. Denesem mi acaba?

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

ev günlüğü dedi ki...

bir balık sever olarak burdaki resme ağzımın suyu aktı çok leziz bu arada çok teşekkür ederim duyarlılığın için hoşçakal

HASRET dedi ki...

lezziz görünüyorlar canim.. ellerine saglik sevgiler..

sevda deniz dedi ki...

balık harika görünüyor.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.

MODA GEZGİNİ dedi ki...

balık harika olmuşş.görünümünden belli leziz olduğu:)sewgiyle kal

Yorum Gönder