somon balığı nasıl yapılır



Somon balığı oldukça yağlıdır. Ve, mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahiptir. Sebze, makarna ve yumurta dahil, bütün gıda maddeleri kullanılarak yemeği yapılır. Somon terbiye edilerek veya doğrudan mangal da pişirilebilir. Hayal gücünüz ve beceriniz elverdiği ölçüde somon balığı ile yemek yapmanız mümkün. Somonun çorbası, fırında sebzelisi, salatası, köftesi, ızgarası, güveçi, haşlaması, tavası, buğulaması, pilakisi, makarnalısı, eriştelisi ve yumurta ile omleti yapılır. Tarifim, somonun tavası ile ilgilidir. Sultan, somon tavasını arada bir bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo parça somon
  • zeytinyağ
  • un, tuz

Yapılması
  1. somonu yıkayın ve süzün
  2. halka veya fileto olarak uygun parçalara bölün
  3. parçaların üzerine tuz serpin ve hafif un'a bulayın
  4. tava'ya yüzeyini örtecek miktarda zeytiyağı koyun ve ısıtın
  5. ardından unlanmış somon parçalarını tavaya dizin
  6. ağır ateşte parçaların her iki yüzeyini pişirin
  7. ve salata eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan