26 Aralık 2010

on

patates püresi yapımı


Patates püresi, salçalı et yemeklerinin yanında garnitür veya diyet yemeği olarak kullanılan yiyecektir. Ana malzemesi patates, süt, tereyağı ve tuzdur. Kıvamı kişinin tercihlerine göre, katı ya da sıvı olarak ayarlanır. Püre içerisine bazı malzemeler ilave edilerek çeşiti çoğaltılabilir. Katılan malzemelerle yoğurtlu, kremalı, havuçlu, mısırlı, naneli, fesleğenli, avakadolu, ıspanak ve kaşarlı, tavuklu, reyhanlı, mozerella peynirli püre yapılabilir. Patates püresi yapmak için patatesler püre makinasında, rende aletinde veya patates ezme aleti yardımı ile hazır hale getirilir. Püre yaparken mikser kullanılmamalıdır. Çünkü mikserle karıştırılan patates sünek hale gelir ve hoş görüntüsü olmaz. Sultan, gerek duydukça patates püresini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
dört patates
bir bardak süt
bir kaşık tereyağ
tuz

Yapılması
patatesleri 30 dakika haşlayın, soyun ve ezin
yağı eritin, üzerine patatesi, sütü, tuzu katın ve karıştırın
tuzunu ayarlayın
ve pürenizi sürekli karıştırın
süt buhar olup uçmaya başlarken,
pürenizin kıvamına katı, sıvı karar verin
istediğiniz kıvamı yakalayınca
ocağı söndürün.
isterseniz karabiber ilave edin,
ve bildiğiniz gibi gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan