etli patates nasıl yapılır



Patates, mutfaklarımızda hazırlanan tencere ve fırın yemeklerinde doğrudan kullanılır. Tavuk, balık ve kırmızı et yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Zannederim, patatesin girmediği yemek çeşiti yok denecek kadar azdır. Patates yemek yapımında doğrudan kullanılarak çorbası, püresi, etli yemeği, etsiz yemeği, haşlaması, böreği, köftesi, salatası, dolması, mantısı, çöreği, kızartması, gözlemesi, ekmeği, tatlısı ve daha sayamadığım yüzlerce çeşit yemeği yapılır. Tarifim, etli patates yemeği ile ilgilidir. Sultan bazen etli patates yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo patates
  • 300 gr. kemikli kuzu eti
  • bir soğan
  • bir domates
  • bir sivri biber
  • bir kaşık salça
  • dört kaşık zeytinyağ
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, kimyon
  • tuz

Yapılması
  1. patatesleri soyun, küp, halka ya da elma dilimi doğrayın
  2. soğanı yemeklik, biberi halka doğrayın, eti yıkayın
  3. yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve biberi katın hafif kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  6. üzerine patates, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz'u katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan