ıspanaklı yumurta nasıl yapılır

Bilirsiniz demiyeceğim, nerden bileceksiniz. O zaman söyleyeyim, kendimi övmeyi herkesten fazla severim. Hele de bir dinleyici kitlesi bulursam coşarım, vallahi kız konuşmaktan ağızım kurur, yutkuna yutkuna hiç kesmem. Nerden icap etti derseniz, ıspanak yemeklerinden söz açılınca zaptedilmem güç olur, o yüzden. Ispanak yemekleri yaparken, önemli saydığım iki noktaya çok dikkat ederim. İlki, ıspanakta kullanacağım salça oranını çok az tutarım. Yarım kaşık salça demişsem, salçayı tatlı kaşık kullanarak alırım. Çünkü, salçanın fazlası yemeğin tadını kesinlikle bozar. İkincisi ise, ıspanak yemeğini gayet düşük ısıda ve toplam 20 dakika süre ile pişirrim. Bu çok çok önemli, deneyin görün. Sultan, ıspanaklı yumurta yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo ıspanak
  • bir soğan
  • yarım kaşık salça
  • bir kaşık tereyağ
  • karabiber, pul biber
  • bir çay bardağı su
  • tuz

Yapılması
  1. ıspanağı yıkayın, süzün kuşbaşı doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun, ardından salçayı kavurun
  3. ardından ıspanak, su, karabiber, tuz'u katın ve karıştırın
  4. tuzunu ayarlayın, ıspanaklar pörsüyene kadar karıştırın, kapağı kapayın.
  5. ve ağır ateşte 15 dakika süre ile pişirin.
  6. süre bitiminde ıspanak içine 3 yumurta yuvası açın ve içine yumurtaları kırın
  7. üzerlerine birer kaşık su ve az tuz serpin, kapağı kapayın
  8. ağır ateşte yumurtaların beyazı pişinceye kadar pişirin.
  9. Ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan