tas kebabı nasıl yapılır

13 Ekim 2010

Tencere yemekleri arasında bir başyapıt, tas kebabı. Ana malzemesi et, dana ya da kuzu kuşbaşı hiç farketmez. İki etinde tas kebabı içerisinde farklı lezzeti olduğunu herkes bilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir şey, üzerinde tartışılmaz. Yemeklerde kullanılan etin kalitesi ve pişirilmesi bir inceliktir. Et yemek içerisinde iyi pişirilmişse lokum gibi olmuş deyimi kullanılır. Tas kebabını kuzu eti ile yaparsanız bu sözü duyarsınız. Dana eti ile yaptığınız tas kebabının lokum gibi olama hali, etin kalitesine ve pişirilme yöntemine bağlıdır. Sultan, arada bir kuzu etiyle tas kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kuzu kuşbaşı
iki domates
bir soğan
yarım kaşık salça
üç kaşık zeytinyağ
baharat torbası
tuz

Yapılması
domates ve soğanı soyun yemeklik doğrayın
baharat torbası'nın hazırlanması
tülbent içine 5 adet tane karabiber, 1 diş sarımsak, 1 defne yaprağı,
1 çimdik kuru biberiye'yi koyun ve ağızını bağlayın.
yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
ardından domatesi katın kavurun,
üzerine 2 bardak sıcak su ve baharat torbasını koyun, kapağı kapatın
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
baharat torbasını çıkarın atın, yemeğin tuzunu ayarlayın.
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Günaydın, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

:) ellerine sağlık

Yorum Gönder