tas kebabı nasıl yapılır


Tencere yemekleri arasında bir başyapıt, tas kebabı. Ana malzemesi et, dana ya da kuzu kuşbaşı hiç farketmez. İki etinde tas kebabı içerisinde farklı lezzeti olduğunu herkes bilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir şey, üzerinde tartışılmaz. Yemeklerde kullanılan etin kalitesi ve pişirilmesi bir inceliktir. Et yemek içerisinde iyi pişirilmişse lokum gibi olmuş deyimi kullanılır. Tas kebabını kuzu eti ile yaparsanız bu sözü duyarsınız. Dana eti ile yaptığınız tas kebabının lokum gibi olama hali, etin kalitesine ve pişirilme yöntemine bağlıdır. Sultan, arada bir kuzu etiyle tas kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • iki domates
  • bir soğan
  • yarım kaşık salça
  • üç kaşık zeytinyağ
  • baharat torbası
  • tuz

Yapılması
  1. domates ve soğanı soyun yemeklik doğrayın
  2. baharat torbası'nın hazırlanması
  3. tülbent içine 5 adet tane karabiber, 1 diş sarımsak, 1 defne yaprağı,
  4. 1 çimdik kuru biberiye'yi koyun ve ağızını bağlayın.
  5. yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
  6. üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
  7. ardından domatesi katın kavurun,
  8. üzerine 2 bardak sıcak su ve baharat torbasını koyun, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  10. baharat torbasını çıkarın atın, yemeğin tuzunu ayarlayın.
  11. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan