közlenmiş kırmızı (kapya) biber nasıl saklanır
közlenmiş kırmızı (kapya) biber nasıl saklanır? Kırmızı biber, Ağustos ayı ortalarında mevsimsel olgunluğa erişir. Bu dönem içerisinde tedarik edilen kırmızı biberler iki yöntemle saklanabilir. Biberler sirke, sarımsak, yağ ve tuz eşliğinde kavanozlarda saklanabildiği gibi, doğrudan poşetler içerisinde derin dondurucuda saklanabilir. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, biberler közlenip soyulduktan sonra saklanır. Kavanozlarda saklanan biberler ile fazlaca yemek çeşiti yapma imkanı yoktur. Dondurucuda saklanan kırmızı biberleri genel amaçlı olarak, dilediğiniz gibi kullanırsınız ve bozulma ihtimali yoktur. Sultan kırmızı biberlerini yıllardır bu tarifle saklar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- ihtiyacınız kadar kırmızı biber
- buzdolabı poşeti
Yapılması
- biberleri yıkayın ve bıçakla delin
- ve fırın tepsisine dizin
- tepsiyi önceden 200°C ‘de ısınmış fırına sürün
- biberleri 30 dakika süre ile közleyin
- süre bitiminde biberlerin kabuklarını soyun
- sapını kesin, çekirdeklerini çıkarın
- ve biberleri yıkayın, süzün
- ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin
- derin dondurucuya kaldırın
Sultan