22 Eylül 2010

on 1 comment

kırmızı biber nasıl saklanır

Kırmızı biber, Ağustos ayı ortalarında mevsimsel olgunluğa erişir. Bu dönem içerisinde tedarik edilen kırmızı biberler iki yöntemle saklanabilir. Biberler sirke, sarımsak, yağ ve tuz eşliğinde kavanozlarda saklanabildiği gibi, doğrudan poşetler içerisinde derin dondurucuda saklanabilir. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, biberler közlenip soyulduktan sonra saklanır. Kavanozlarda saklanan biberler ile fazlaca yemek çeşiti yapma imkanı yoktur. Dondurucuda saklanan kırmızı biberleri genel amaçlı olarak, dilediğiniz gibi kullanırsınız ve bozulma ihtimali yoktur. Sultan kırmızı biberlerini yıllardır bu tarifle saklar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
ihtiyacınız kadar kırmızı biber
buzdolabı poşeti

Yapılması
biberleri yıkayın ve bıçakla delin
ve fırın tepsisine dizin
tepsiyi önceden 200°C ‘de ısınmış fırına sürün
biberleri 30 dakika süre ile közleyin
süre bitiminde biberlerin kabuklarını soyun
sapını kesin, çekirdeklerini çıkarın
ve biberleri yıkayın, süzün
ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin
derin dondurucuya kaldırın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

1 yorum:

  1. bende közledim dolaba koyacaktım ama kararsızdım soslayıp şişelesemmi diye ama yazını okuyunca karar verdim. poşetliycem. teşekkürler

    YanıtlaSil