30 dakikada tencerede imambayıldı
30 dakikada tencerede imambayıldı tarifi: Sebze yemekleri içerisinde bir şaheser imambayıldı, bana göre. Yapımı kolay ve fazla masraf gerektirmez. Patlıcan karnıyarık yemeğinin kıymasız hazırlanması, daha ne olsun. Özellikle soğuk tüketilmesinden dolayı bayılırım. Belki de imam bu yüzden bayılmıştır diye aklımdan geçmedi değil, olabilir. Bu yemeği hafif olsun diye kimileri binbir şekle sokarlar, patlıcanları kızartmayıp közlemek gibi. Orjinalliği bozulan hiçbir şey, aslına uygun değildir. O yüzden insanlar benzer durumlar için 'çakma' deyimini kullanıyorlar. Tarifim çakma değildir, imambayıldı yemeğimi bu tarifle hazırlarım. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- beş patlıcan
- iki iri soğan
- dört domates
- iki sivri biber
- dört diş sarımsak
- beş kaşık zeytinyağ
- karabiber, kimyon, tuz
- maydanoz
- kızartma yağı
Yapılması
- soğan ve sarımsağı piyaz doğrayın
- 3 domatesin kabuğunu soyun, küp doğrayın
- 1 domates ve sivri biberleri bütün bırakın
- maydanozu kıyın
- patlıcanları yarılacak kısmında 1 cm. kabuk bırakın ve soyun
- sap kısmını soyun ve 2 cm. uzunluk bırakın
- patlıcanları tuzlu su içinde 30 dakika bekletin, çıkarın ve suyunu sıkın
- yağ içinde kızartın ve karnıyarık tenceresine dizin.
- iç harç'ın hazırlanması
- 5 kaşık yağ içinde soğan ve sarımsakları kavurun, domatesleri katın kavurun
- üzerine 1.5 bardak sıcak su, birer çay kaşığı karabiber, kimyon ve tuz koyun
- tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
- ağır ateşte 15 dakika pişirin. harçı süzün ve suyunu ayırın
- harçın içine maydanozları katın ve karıştırın
- patlıcanların yarık yerlerine iç harçı koyun
- ve üzerlerine domates ve biberden kapak yapın
- iç harç suyunu tencereye katın, kapağı kapatın
- ağır ateşte 30 dakika pişirin, soğutun ve servis edin.
Sultan