kırmızı biber közleme

Kapya biberi ya da kırmızı biber, mutfaklarımızda çorbası, dolması, kızartması ve çoğu et yemeklerinde katkı sebze olarak kullanıldığı gibi değişik tariflerle meze yapılarak kullanılır. Etli kırmızı kapya biberler mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahiptir. Bu tarif közlenmiş kapya biberinin çok bilinen hazırlanışı ile ilgilidir. Sultan aklına estiği vakit, közlediği kapya biberlerini bu tarifle hazırlar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kapya biberi
  • bir kaşık üzüm sirkesi
  • iki diş sarımsak
  • üç kaşık zeytinyağı
  • tuz

Yapılması
  1. biberleri delin, közleyin ve soyun
  2. sap kısmını kesin, çekirdeklerini çıkartın
  3. kap içine ezilmiş sarımsak, sirke, 1 çay kaşığı tuz
  4. ve zeytinyağını koyun ve karıştırın,
  5. biberleri tek tek, soslayarak tabak içine alın
  6. ve dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan