güllaç tatlısı


Hafif bir tatlı olan güllaç, genelde ramazan aylarında iftar sofralarımızda yerini alır. Güllaç hazırlamasının kolay oluşu ve tatlının sunumunda hazırlayıcısına sonsus sayıda seçenek sunmasının keyfi bir başkadır. Hayal gücünüzün sınırlarına göre güllaç yapraklarını şekilden şekile dönüştürebilirsiniz. Güllaç tatlısı tüketileceği miktarda yapılmalıdır ve gün içerisinde tüketilmelidir. Güllaç beklediği vakit lezzet ve görüntüsünden çok şey kaybeder. Güllaç tarifleri ambalajı üzerinde yazmaktadır. Tarifim bir porsiyon güllaç hazırlamak için örnektir. Kış mevsiminde hazırlanan güllaç dışarıda kalması sorun yaratmaz. Yaz aylarında hazırlanan güllaç buzdolabına kaldırılmalıdır, değilse ekşir. Fazla söze hacet yok, hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir adet güllaç yaprağı
  • bir bardak süt
  • iki kaşık toz şeker
  • antep fıstığı, file fındık
  • kiraz şekeri, hindistan cevizi

Yapılması
  1. 1 adet güllaç yaprağını dört parçaya bölün
  2. süt ve şekeri karıştırın, el dayanabilir ısıda ısıtın
  3. tepsi içine bir parça güllaç yaprağını parlak yüzeyi üste gelecek şekilde koyun
  4. ve sütle ıslatın, yumuşayan yaprağı kase içine alın.
  5. diğer üç parça yaprak için aynı işlemi uygulayın.
  6. kaseyi servis tabağına ters çevirerek güllaçı alın
  7. fıstık, fındık, hindistan cevizi, kiraz şekeri ile süsleyin ve servis edin.
  8. bu tarif bir porsiyondur, ihtiyacınız ölçüsünde
  9. malzemelerin katlarını kullanarak güllaçınızı artırabilirsiniz.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan