patlıcan biber nasıl kızartılır
Mutfak çalışmalarında en kolaylarından biri de, kızartma yapmak. Diğer yemeklerde olduğu gibi, kızartma yapmanın da bazı incelikleri var. Biberleri kızartma yağı içerisine kurulayarak ve bir kaç yerinden delerek bırakmalıyız. Biberleri kızartırken yağın çok kızgın olmamasına dikkat etmeliyiz. Ve de, biberleri fazlaca kızartmamalıyız. Patlıcanları kızartırken kızartma yağı, kızgın olmalıdır. Ve patlıcanlar, tuzlu su içerisinden suyu sıkılarak alınmalı ve ne kadar pembe'ye benzer bilinmez ama öyle diyelim, pembemsi renk alıncaya kadar kızartılmalıdır. Kızartmalar için söylenecek o kadar çok şey var fakat, yerim müsait değil, şimdilik bu kadarı yeter. Sultan, patlıcan ve biber kızartmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
beş patlıcan
on beş sivri biber
beş domates
beş diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz
kızartma yağ
Yapılması
patlıcanı soyun, dilimleyin, tuzlu suda bekletin ve sıkın
domatesi rendeleyin, sarımsağı iri doğrayın
biber ve patlıcan ayrı ayrı kızartın, bir kap içine alın
sos'un hazırlanması
az yağ içinde sarımsağı kavurun, üzerine domatesi katın ve kavurun
karabiber, kimyon ve tuzu katın, tuzunu ayarlayın
ağır ateşte sos'u az sulu elma püresi kıvamına gelinceye kadar pişirin
patlıcan ve biberlerin üzerine dökün.
ya da diğer malzemeleri sosun içerisine alın, karıştırın
bir dakika pişirin ve servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan