dana kıymalı patlıcan musakka
Dana kıymalı patlıcan musakka tarifi: Her güzelin bir kusuru vardır derler. Patlıcan yemekleri dendimi ilk akla gelen, sofrada bol bol ekmek tüketmek gelir. Patlıcan yemeklerinin böyle bir özelliği var. Başınız ekmekle dertte değilse, nefis mi nefis, bir patlıcan yemek klasiğidir patlıcan musakka. Sultan, patlıcan musakka yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- beş patlıcan
- 200 gram dana kıyması
- iki kaşık zeytinyağ
- bir soğan
- iki domates
- iki sivri biber
- iki diş sarımsak
- bir kaşık salça
- karabiber, kimyon, tuz
- maydanoz
- kızartma yağı
Yapılması
- patlıcanları alacalı soyun, iri kuşbaşı doğrayın
- tuzlu suda yarım saat bekletin ve suyunu sıkın ve yağ içinde kızartın
- soğanı, biberi, sarımsağı ve domatesi doğrayın
- harçın hazırlanması
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun.
- ardından kıymayı katın, taneleşinceye kadar kavurun
- üzerine salçayı katın kavurun, ardından domates, karabiber,
- kimyon ve tuzu katın, karıştırın, tuzunu ayarlayın
- harç suyunu çekinceye kadar pişirin
- kızarmış patlıcanları tencere'ye alın,
- üzerine harçı yayın ve domates ve biber halkalarıyle süsleyin
- ve 1.5 bardak sıcak su dökün
- ağır ateşte suyunu çekinciye kadar pişirin
- ve üzerine maydanoz serpin.
Sultan