havuçlu ezme bezelye çorbası

Ezme bezelye çorbasının başka bir tarifi, havuçlu patatesli ezme bezelye çorbası. Kış mevsimi konserve bezelye ile yapılabilir. Yazın ise, taze iç bezelye kullanılabilir. Konserve bezelye ile yapılacaksa, bezelyenin haşlanmasına gerek yok. Taze bezelye kullanılacaksa, bezelye az tuzlu su içerisinde haşlandıktan sonra kullanılmalıdır. Sultan, ezme bezelye çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak iç bezelye
  • bir havuç
  • bir patates
  • bir tatlı kaşığı salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • bir soğan
  • tuz, maydanoz

yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. havuç ve patatesi rendeleyin
  3. bezelyeyi az tuzlu su içinde 15 dakika haşlayın, süzün
  4. yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
  5. ardından havuçu, patatesi katın kavurun
  6. üzerine 4 bardak sıcak su katın, kapağı kapatın, ağır ateşte 15 dakika pişirin
  7. süre bitiminde çorbayı blendırdan geçirin, tuzunu ayarlayın bir taşım kaynatın
  8. üzerine kıyılmış maydanoz serpin servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan