tencerede yumuşacık incik
Tencerede yumuşacık incik, tarifi: Tencerede, kısık ateşte eti lime lime dökülen, sade kuzu incik haşlama, pirinç pilavı ile birlikte muhteşem bir tat. Daha önce verdiğimiz kuzu incik tariflerimizde domates, patates, gibi sebzeler kullanmıştık. Bu tarifizde kuzu inciklerini sadece kuru soğanla pişirdik. İnciklerin pişmesi kısık ateşte, uzun sürmüş olsada; sonuçta mükemmel lezzette, incikleri pirinç pilavı eşliğinde sofraya koyduk. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım:
- bir kilo kuzu incik
- 1 tane kuru soğan
- 8-10 tane karabiber
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılması:
- soğan soyulacak ve bütün bırakılacak
- incik yıkanacak ve süzülecek
- tencereye kuzu incik, soğan, karabiber ve sıcak suyu koyun
- tencereyi fokurdatın ve kapağını kapayın
- orta ısıda tencereyi 15 dakika kaynatın
- peşinden tencereyi açın
- üzerindeki kefi toplayıp, atın
- tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin
- tencereyi tekrar bir kez daha fokurdatın, kapağını kapatın
- ocağı tamamen kısık ateşe ayarlayın
- yemeği 3 saat pişirin, ocaktan alın
- ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan