Kayıtlar

salma basmati pilav tarifi

Salma basmati pilav tarifi, tam da basmati pirince uyan pişirme tekniğidir. Dünyada çok az millet, pirinci kavurarak pilavını yapar. Araştırın, pirinç pilavı çoğunlukla kaynayan suya eklenerek pişirilir. Mutfak dilinde bu yönteme salma pişirme yöntemi deniyor. Kullanacağınız basmati pirinç yeni mahsul ise, çok çabuk pişer. Miadını doldurmuş pirinçle pilav yaparsanız, istediğiniz kadar zaman harcayın yaptığınız pilav yumuşacık olmaz. Afiyet olsun. Neler Lazım: 1 su bardağı basmati pirinç (200 ml.) 30 gr. tereyağı 20 gr. ayçiçek yağı 2 su bardağı su (600 ml.) 10 gr. tuz Yapılması: pirincin üzerini kapatacak miktarda ılık su, 1 çay kaşığı tuz koyun, pirinci 30 dakika dinlendirin. süre bitiminde pirincin berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün. pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçeği yağını koyun, orta ateşte eritin. üzerine 2 su bardağı su ve tuzu koyun. su kaynamaya başladığında pirinci ilave edin, karıştırın. tencere tekrar kaynamaya başladığında, kapağını kapayın. ocağı iyice kısın, p


15 dakikada saç kavurma

Resim
15 dakikada saç kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma yapımında dana ya da kuzunun ızgara yapımında kullanılan eti kullanılır. Sac kavurma yapacağım diye, sac kavurma tavasına ihtiyaç yoktur. Elinizde bulunan her boyutta tava ve tencere ile eti kavurabilirsiniz. Eti kavururken kullanacağınız yağ hayvansal yağlar olabileceği gibi, yemekte kullandığınız her çeşit yağ eti kavurmak için uygundur. Sac kavurma yapacağınız eti terbiye etmeye gerek yoktur. Kavuracağınız et ızgaraya yapmaya uygun et çeşiti olduğundan et zaten yumuşaktır. Adı üzerinde sac kavurma, etin yağ içinde kavrulmasıdır. Bu sebeple sac kavurmaya su konmaz ve sebzeler suyunu bırakmasın diye de fazlaca kavrulmaz. Sac kavurma tek kişilik yapılacağı gibi, bir aileye yetecek miktarda da yapılabilir. Sac kavurma yapımında arzuya göre sebze çeşitlerinden soğan, sarımsak, domates, sivri biber ve çeşitleri kullanılabilir. Kavrulan eti tatlandırmak için karabiber, kimyon, pul biber ve kekik kullanılır. Ayrıca damak tadınıza uyan her ç


basmati pirinç nasıl pişirilir

Resim
Basmati pirinç nasıl pişirilir? Basmati pirinç pilavı yapımında pirinç (çeşitli ülkelerde) farklı yöntemlerle kullanılır. Bazı ülkelerde pirinç ıslatılsa da çoğunlukla  bol su ile yıkanır, süzülür ve pilav yapımına geçilir. Basmati pilavında pirinç bizde olduğu gibi yağ içinde kavrulmaz. Daha çok, pirinç haşlandıktan sonra pilavı yapılır veya pirinç haşlanmadan pilav yapımına geçilir. Pilav yapımında her çeşit et ve sebze kullanılır. Basmati pirinç pilavı yapımı konusunda fazlaca araştırma yapmış, beğendiği tarifleri uygulamış biri olarak; resimde gördüğünüz pilavın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Türki Cumhuriyetler, İran, Pakistan ve Afganistan ülkelerinde yaşayan köylülerin basmati pirinci nasıl kullandıklarını fazlasıyla izledim. Bu tarif, İran köylülerinin basmati pirinç pilavı yapımından esinlenilmiş ve pilav yapımında 1 su bardağı (200 ml.) basmati pirinç kullanılmıştır. Neler Lazım: bir su bardağı basmati pirinç bir küçük havuç (60 gr) bir çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm 30 gr. t


mantarlı tavuk ciğeri sote

Resim
Mantarlı tavuk ciğeri sote, yapımı kolay oldukçada lezzeti bir yemek. Ciğeri istediğiniz mantar ve sebzelerle kavurun. Kavurduğunuz ciğeri dilediğiniz baharatlarla tatlandırın sofranıza koyun. Sultan mantarlı tavuk ciğeri sote yemeğini sıklıkla bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin. Neler Lazım: yarım kilo tavuk ciğeri bir paket kültür mantarı beş kaşık sıvı yağ bir kuru soğan bir kırmızı kapya biber bir yeşil biber karabiber, pul biber, kimyon tuz Yapılması: tavuk ciğerini yıkayın süzün, kuşbaşı doğrayın soğanı, mantarı ve biberleri yemeklik doğrayın kapaklı tencere veya tavaya yağı koyun ısıtın üzerine sıra ile soğan, biber, mantarı ekleyin kavurun peşinden ciğeri ekleyin yüksek ısıda suyunu salana kadar kavurun ciğer suyunu salınca baharatları ekleyin, karıştırın ve tencere kapağını kapayın ocağı orta ısıya ayarlayın ve ciğer suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin. Sultan


kahvaltılık zahter tarifi

Resim
Kahvaltılık zahter tarifi, nasıl yapılır? Kahvaltılık zahter yapımında kullanılan malzemelerin sınırı yok. İsteyen, damak zevkine uygun ve bulması kolay baharatlarla kendi zahterini kendisi yapar. Önemli olan, ağız tadına uyan ve zeytinyağı ile buluştuğunda damakta lezzet patlaması yapan zahteri hazırlamaktır. Tarifini verdiğim zahteri diyet programımda ve diyet sonrası kilomu sabit tutma programımda kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Elbette zahteri ölçülü kullanıyorum. Ölçüyü kaçırırsam zahter başlıbaşına karbonhidrat bombasıdır ve vücut onu anında yağ olarak stoklar. Gün içinde bir kez öğünümde 1 tatlı kaşığı zahter unu ve iki tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırarark tüketiyorum. Zahter aşırı tok tutar. Deneyecek olanlara afiyet olsun. kahvaltılık zahter malzemesi: 200 gr. sarı leblebi 2 çorba kaşığı susam 1 çorba kaşığı çörek otu 2 çorba kaşığı kekik 2 çorba kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı sumak 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığ

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır