kabak tatlısı yapmanın ipuçları
Kabak tatlısı yapmanın ipuçları, Sultan bunca zamandır kabak tatlısı yapar ve yaptığı her kabak tatlısının sonunda yeni bir şeyler öğrenir. Öğrendiklerini not etme alışkanlığından dolayı, bunları bir araya getirir ve izleyicisi ile paylaşır. Verdiğimiz ipuçları kabakla bütün sorunlarınızı çözer. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Ağızlara layık kabak tatlısı yapmanın ip uçları:
Ağızlara layık kabak tatlısı yapmanın ip uçları:
- Kabak alırken kestane kabağını tercih edin
- Kabağı dilimlenmiş aldıysanız,dilimlerin üzerideki yeşil kısımlarını yok edin
- Dilimleri bölerken eşit irilikte parçalar olmasına dikkat edin
- Kabak parçalarını tencereye koymazdan önce tartın
- Tartığınız kabak ölçüsü miktarının yarısı kadar tatlı için şeker kullanın
- Kabak parçalarını karnıyarık tenceresinde yapın
- Tencereye dizdiğiniz kabakların aralarına 3-4 karanfil serpiştirin
- Kabakların üzerine kabak ağırlığının yarısı kadar toz şeker ekleyin, tencerenin kapağını kapayın, bir gece bekleyin.
- Sabah tencereye 1 kilo kabak için 1 çay bardağı su ekleyin ve ocağın büyük gözüne koyun, yüksek ısıda kabağı bir kez fokurdatın, ocak ısısını tamamen kısın
- Tencere kapalı olarak kabağı 1 saat kısık ateşte pişirin
- Süre bitiminde tencereyi ocaktan alın, tencereyi açın ve kabakların soğumasını bekleyin
- Kabaklar tamamen soğuduktan sonra kapağını kapayın, açık bırakmayın
- Sakın kabak pişerken suyu fazla geldi, çekmedi gibi muhabbetlere takılmayın, kabak bıraktığı suyu soğuyunca çeker. Bırakın kabak kendi işini yapsın.
- Verdiğimiz bu ipuçları ile şahane bir kabak tatlısı yemeye hazır olun.
- İpucu bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.