ravioli makarna sosu
1/2 Kg. Ravioli makarna için; domatesli makarna sosu, nasıl yapılır? Domatesli makarna soslarının yapımında mevsiminde yetişen ılgun domates, mevsiminde yetişmiş konserve yapılmış domates veya mevsiminde yetişmiş derin dondurucuda saklanmış domates kullanılır. Zamanında yetişmeyen sera domatesleriyle makarna sosu yapılır da, lezzetli olmaz. Domates sosunun ölçüsü olur mu? Elbette olur. Sos yapımında malzeme ölçüsü kaçırılırsa, yapılan sos güzel olmaz. Yemekte tat ve lezzet doğrudan malzemelerin dengeli kullanımıyle ilgilidir. Sultan, çoğu zaman domates soslu makarnalar için bu sos tarifini kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım:
- 300 gr. olgun domates
- altı kaşık zeytinyağı
- üç iri diş sarımsak
- bir çay bardağı sıcak su
- bir tutam fesleğen veya maydanoz
- bir çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- bir çay kaşığı tepelice tuz
Yapılması:
- domatesi rendeleyin
- sarımsağı soyun ve irice doğrayın
- fesleğen veya maydanoz yapraklarını olduğu gibi bırakın
- tavada zeytinyağını ısıtın
- üzerine sarımsağı koyun ve kavurun
- peşinden rendelenmiş domatesi ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun
- üzerine tuz ve karabiberi, bir çay bardağı sıcak suyu ilave edin
- tavayı fokurdatın ve ateşi kısın
- kısık ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
- pişirme işlemi tamamlandıktan sonra; fesleğeni, haşlanmış ravioliyi ekleyin
- üzerine ravioli haşlama suyundan 1 kepçe (100 gr.) ilave edin
- malzemeleri 1-2 dakika fokurdatın, tavayı ocaktan alın
- domates soslu ravioliyi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan