közlenmiş kabak salatası
Közlenmiş sakız kabağı salatası müthiş bir lezzet. Yapımı gayet kolay; ocak üzerinde çalışan, herhangi bir ızagara aletiyle kolayca yapılır. Önemli olan, malzemeleri tedarik etmek ve tarife uymaktır. Kabak yarım santim kalınlıkta uzunlamasına dilimlenir ve ızgara aleti üzerinde közlenir. Kabağın közleme süresi, ızgaranın kızğınlığına göre 8-10 dakika arasındadır. Közlenmiş kabak salatası süzme yoğurtla yapılırsa, daha da güzel olur. Sultan, bu tarifi sıklıkla kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım:
- iki tane sakız kabağı
- bir kase yoğurt
- iki diş sarımsak
- bir tutam dereotu
- zeytinyağı
- tuz
Yapılması:
- dereotu, tuz kullanarak sarımsaklı yoğurt yapın, bekletin
- kabağı yıkayın ve iki başını kesin
- ardından uzunlamasına 4-5 mm. şeritler halinde doğrayın
- ızgarayı kızgın hale getirin ve yağlayın
- üzerine kabak şeritlerini dizin
- şeritlere ızgara izi çıktığında çevirin
- diğer yüzüne de aynı işlemi uygulayın
- şeritler yumuşadığında ızgaradan alın
- kuşbaşı doğrayın, tuz ekin
- üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin, karıştırın
- tabağa alın, zeytinyağı gezdirin
- ve yaptığınız kabak salatasını afiyetle yiyin.
Sultan