pirinç patlaklı bar tarifi


Pirinç patlaklı bar tarifim, iki aşamalı yapılır. Önce, buradan tarifine uygun pirinç patlatılır. Ardından, kremalı veya tereyağlı karamel hazırlanır. Hazırlanan karamel ile pirinç patlağı karıştırılır. Yağlı fırın kağıtı düz bir zemine serilir, üzerine hazırlanan karamelli pirinç patlağı yayılır. Pirinç patlağı soğuyunca, keskin bir bıçak ile dilimlenir. Afiyet olsun.

Neler Lazım:
  • bir kase pirinç patlağı
  • dört çorba kaşığı toz şeker
  • bir çorba kaşığı su
  • 20 gr. tereyağı
  • bir çay kaşığı limon suyu
  • bir fiske tuz

Yapılması:
  1. su, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın
  2. tavada toz şekeri, karamel rengini alıncaya kadar eritin ve ocaktan alın
  3. peşinden tereyağını ilave edin ve karıştırın
  4. üzerine su, limon suyu ve tuz karışımını ilave edin
  5. ve tavayı ocak üzerine alın
  6. malzemeleri bir dakika ısıtın
  7. ardından pirinç patlağını ilave edin, karıştırın
  8. hazırladığınız karamelli pirinç patlağını, yağlı kağıt üzerine yayın
  9. soğuyunca istediğiniz gibi dilimleyin
  10. ve yaptığınız pirinç patlaklı barları afiyetle yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır