portakallı pırasa yemeği tarifi
Düdüdüklü tencerede zeytinyağlı portakallı pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır? Çok basit, verdiğim malzemeleri bir araya getirin, başlayın pişirmeye. Düdüklüde pırasa tamamen kısık ateşte 8-10 dakikada pişer. Resimdeki portakal sulu zeytinyağlı pırasa 8 dakikada pişti. Nasıl olduğunu sorarsanız enfes. Önemli olan, su yerine koyacağınız portakal suyu tadında olsun. Tamamen ekşi portakalı sıkıp suyunu yemeğe koyarsanız, yemeğiniz güzel olmaz. Sultan, ara sıra portakal sulu pırasayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo pırasa
- bir kuru soğan
- bir su bardağı portakal suyu
- sekiz kaşık zeytinyağı
- bir havuç
- iki kaşık pirinç
- limon, tuz
Yapılması
- soğanı yemeklik doğrayın
- portakal suyunu hazırlayın
- pirinci yıkayın, süzün
- pırasayı ve havucu istediğiniz irilikte doğrayın
- düdüklüye zeytinyağını koyun ısıtın
- üzerine sıra ile soğan, havuç ve pırasayı koyun, kavurun
- peşinden pirinci, tuzu serpin ve portakal suyunu ilave edin
- düdüklüyü bir güzel karıştırın
- ardından kapağını takın
- düdüklü markasına göre, buhar çıkınca
- tepesindeki parça ile basıncını ayarlayın
- ilk düdük sesinden sonra
- ocağın altını iyice kısın
- kısık ateşte pırasayı 8 dakika pişirin
- ve ocaktan alın, yemeği bir kaba boşaltın
- limon sıkın, ılık veya soğuk ne güzel olmuş diye diye yiyin.
Sultan