klasik pırasa yemeği


Klasik pırasa yemeği tarifi: Klasik pırasa yemeği yapımında dana kıyması, soğan, salça, pul biber, karabiber, tuz ve su kullandım. Yemeği tencerede, kısık ateşte yarım saatte pişirdim. Ortaya enfes denecek kalitede pırasa yemeği çıktı. Pırasayı kıymalı denememiş olanlar için, kıymalı pırasa yemeği mutlaka denenmesi gereken yemek olduğunu tavsiye ederim. Sultan bu yemeği sever ve bu yemeği yaparken ince pırasa kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

  • bir kilo pırasa
  • 250 gr. orta yağlı dana kıyması
  • yedi kaşık zeytinyağı
  • bir çorba akşığı silme salça
  • bir iri kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı pul biber
  • bir çay kaşığı karabiber
  • üç çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Yapılması
  1. pırasayı temizleyin, doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. tencerede yağ ile kıymayı kavurun
  4. peşinden soğan ve salçayı kavurun
  5. üzerine pırasa, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin
  6. malzemeleri bir sefer fokurdatın
  7. tencere kapağını kapatın ve ateşi iyice kısın
  8. 30 dakika boyunca yemeği pişirin
  9. süre bitiminde tencereyi ocaktan alın
  10. ve pırasayı istediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır