havuç kızartması
Basit, kolay ve dört dörtlük havuç kızartması tarifi. Bu tarifle birlikte, evde çöpe atılan havuç olmayacaktır. Havucu kızartmak için, un ve sosa gerek kalmayacaktır. Bu tarif havucu kızartıp kurutmaz, yumuşacık yapar. Üç kişilik bir kayık tabağını doldurmak için 3-4 tane iri havuç gerekir. Anlayacağınız, tarifim havuç yutucudur. Sultan, havuç kızartmasını her daim bu tarifle yapar ve havuç kızartmasını sevenlere tavsiye eder. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
Yapılması
- havucun iki başını kesin, atın
- havucu yıkayın ve kurulayın
- soyma aleti ile havuçtan uzunlamasına şeritler kesin
- kızartma yağını kızgın hale getirin
- havuç şeritlerini yağın içine atın
- arada bir karıştırın
- havuç şeritleri yumuşayınca çıkarın
- çıkardığınız havuçları kağıt peçeteye koyun
- fazla yağın süzülmesini bekleyin
- sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
- soğuyan havuçları bir tabağa alın
- üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan