bulgurlu çiriş otu yemeği
Bulgurlu çiriş otu yemeği, yabani otlar arasında yapılan en güzel yemeklerden bir tanesidir. Çiriş otu kullanılarak çok çeşitli çiriş otu yemeği yapılır. Tencerede yarım kilo çiriş otu ile bulgurlu yemeğini yaptım. Çiriş yemeğinde illa bulgur kullanmak gerekmez. Bulgur yerine pirinçte kullanılabilir. Yemekte 1.5 yemek kaşığı pilavlık bulgur ve bir çay bardağı sıcak su kullandım. Tercihe bağlı olarak, çiriş yemeği su kullanmadan da pişirilebilir. Çiriş otu eline geçtiğinde Sultan, çirişin bütün yemeklerini yapmaya çalışır ve çiriş yemeğini severek tüketir. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo çiriş otu
- 1 tane soğan
- 6 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1.5 kaşık pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılması
- çiriş otunu temizleyin, yıkayın ve doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- yağ içinde, soğanı salçayı kavurun
- üzerine çirişi, bulguru, suyu, tuzu ilave edin
- tencereyi güzelce karıştırın
- ve bir defa fokurdatın, kapağı kapatın
- ateşi tamamen kısın
- ağır ateşte yemeği 20 dakika pişirin
- süre sonunda ocağı söndürün.
- ve yemeğinizi gönlünüzce, dilediğiniz gibi
- sade ya da sarımsaklı yoğurtlu servis edin.
Sultan