tereyağlı, vanilyalı beyaz puding tarifi
Tereyağlı, vanilyalı beyaz puding tarifi: Evde vanilyalı beyaz puding yapımı, en kolay yapılan sütlü tatlılardan biridir. Taş çatlasın, çıkan bulaşıkların yıkamasıyle birlikte 15 dakikanızı alır. Vanilyalı beyaz puding yapımında (yumurtalı kakaolu puding yapımında olduğu gibi) mikser kullanmanıza gerek yoktur. Karışımı çırpma teli ile kolayca karıştırabilirsiniz. Bilirsiniz, tatlı yapımında malzeme ölçüleri çok önemli. Özellikle de puding gibi kıvamı ön planda olan tatlılar için, kesin malzeme ölçülerine ihtiyaç duyulur. Bu nedenle malzeme miktarlarını terazi ile belirlerseniz, ağız tadında yenilebilecek puding yapmış olursunuz. Sultan, beyaz pudingden ziyade yumurtalı kara pudungi sever. Beyaz pudingi sevenleri için bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir litre soğuk süt (pastorize veya kutu)
- 40 gr. mısır nişastası
- 20 gr. buğday unu
- 200 gr. toz şeker
- 40 gr. tereyağı
- 1 paket vanilya
Yapılması
- tencereye nişasta, un, şeker ve vanilyayı koyun, karıştırın
- üzerine sütü azar azar ilave edin ve karıştırın
- tencereyi orta ateşte karıştırarak ısıtın
- karışım kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, tereyağını ilave edin
- tereyağı eriyinceye kadar tencereyi karıştırın
- ardından tencereyi ocaktan alın
- pudingi kaselere boşaltın
- ve puding soğuduktan sonra üzerini zevkinize göre süsleyin
- ardından gönlünüzce servis edin
- Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
- Sultan