sade kavut çorbası
Sade kavut çorbası yöresel yemek çeşitidir. Kavut çorbasının her çeşitini yaparım. Etli kavut çorbası, pastırmalı kavut çorbası, erişteli kavut çorbası, nohutlu kavut çorbası, mantılı kavut çorbası, köfteli kavut çorbası, tavuklu kavut çorbası, bulgur köfteli kavut çorbası, kavurmalı kavut çorbası ve bu tarifimde olduğu gibi; et suyu ile sade kavut çorbası tariflerim arasındadır. Kavut ununu kendim yaparım. Buğdayı ocak üzerinde sacta kavurur, buğday kavurgası yaparım ve kavurganın bir kısmını yerim.
Artan kavurgayı ya kahve değirmeninde öğütürüm, ya da rondo da çekerim. İşte öğüttüm kavurganın ununa kavut deniyor. Kavut unu ile tatlı, çorba ve çok çeşitli yemek yaparım. İnternette insanları imrendirecek ve kavut yemeği yapmaya teşvik edecek hiç demeyim de (al benisi olan) kavut tarifi yok. Bir yerde nette tarifinin bulunmaması normal; kavut, fakir fukara garip guraba yemeğidir. Sultan da kavut yemek çeşiti bitmez. İşte size sade kavut çorba tarifim, yapın yiyin, tadına varın. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir çay bardağı kavut unu
- bir yemek kaşığı tereyağı
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- üç buçuk su bardağı sıcak et suyu
- karabiber, pul biber
- tuz
Yapılması
- bir kase içine kavut ununu koyun
- üzerine et suyunu yavaş yavaş ilave edin
- ve çırpma teliyle güzelce karıştırın, bekletin
- tencereye tereyağını koyun eritin
- üzerine salçayı ilave edin ve kavurun
- ardından beklettiğiniz kavut karışımını,
- karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
- ve yemeğin tuzunu ayarlayın
- peşinden, tencereyi bir defa fokurdatın
- ve ağır ateşte tencereyi 5 dakika kaynatın, ocakatan alın
- ardından kavut çorbanızı gönlünüzce servis edin.
Sultan