yoğurtlu kenger
Yoğurtlu, yumurtalı kenger kavurması tarifi: Sarımsaklı yoğurtlu kenger kavurması yemeği yumurtalı veya yumurta kırmadanda yapılabilir. Her iki kenger kavurması şahane olur ve tadına doyum olmaz. Gelelim kenger temizlemesine: Kenger nasıl temizlenir? Elinizde bulunan kengerin altakı kök kısmını ve üsteki sert dikenli dalları kesin. Kenger sapı üzerinde bulunan kara kısımları soyun. Peşinden temizlediğiniz kengerleri bir leğene koyun, bolca su doldurun ve bekletin. Ardından kengerleri birkaç defa yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz kengerleri dilediğiniz büyüklükte doğrayın ve yemeğini yapın. Sultan bu yılın ilkbaharında ilk kenger yemeğini bu tarifle yaptı. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gr. ayıklanmış kenger
- bir kaşık tepeleme doldurulmuş tereyağı
- iki yumurta
- bir iri soğan
- iki diş sarımsak
- bir kase yoğurt
- tuz
Yapılması
- kengeri istediğiniz irilikte doğrayın
- sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
- yağ içinde doğradığınız soğanı kavurun
- üzerine kengeri ilave edin, karıştırın
- kenger ısınınca tencere kapağını kapayın
- ardından ocağı sol tarafa doğru iyice kısın,
- on dakika süreyle kengeri kendi halinde kavurun
- ardından tuz ekin ve güzelce karıştırın
- peşinden yumurtaları kırın ve karıştırın
- yumurta piştiğinde ocaktan alın
- üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan