toprak güveç kabında, dana etli kolay güveç
Toprak güveç kabında, dana etli kolay güveç yapımı: Toprak güveçte kolay güveç yapımı, hem de dananın en sert (döş kuşbaşı) etiyle. Bilenler bilir, dana döş eti dananın sert bölümlerinden ve geç pişer. Fakat; yapılan yemeği, köftesi, cızbızı ve şişi lezzetli olur. Güveç yaparken, güveç yapımında kullanılan et ve sebzeler çiğden konur. Kolay güveç yapımı için; güveç malzemelerini kavurdum ve toprak güvece aktardım. Sonuçta nefis güveç yemeğimi pişirmiş oldum. Sultan, kolay güveci tavsiye eder. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gr. Dana Kuşbaşı
- üç kaşık zeytinyağı
- bir soğan
- iki sivri biber
- iki domates
- iki diş sarımsak
- karabiber, pul biber
- kimyon, kekik, tuz
- su
Yapılması
- soğanı yarım ay, sivri biberi kuşbaşı doğrayın
- patlıcanı ve domatesi soyun, kuşbaşı doğrayın
- sarımsağı soyun, bütün bırakın
- yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
- ardından sıra ile soğan, sarımsak sivri biberi ilave edin, hafif kavurun
- üzerine patlıcan, domates, 1 su bardağı sıcak su,
- birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kekik
- ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin karıştırın
- tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın
- ağır ateşte patlıcanlar pörsüyünceye kadar pişirin
- ardından tencereyi toprak güvece boşaltın
- üzerini alüminyum folyo ile kapatın
- güveç kaynamaya başlayınca, ateşi iyice kısın
- ve ağır ateşte 50 dakika pişirin, ocaktan alın
- ve güvecinizi dilediğiniz gibi servis edin.
Sultan