yoğurtlu arapsaçı kavurması
Sevdiğim sebze kavurmalarından biri de arapsaçı. Ispanak kavurmasını da severim, fakat arapsaçı'nın lezzeti bir başka. Arapsaçı yemeğini (anason kokusu nedeniyle) sevmeyenlere; hayatlarında bir kez olsun arapsaçı yemeğini yemelerini şiddetle öneririm. Bende anason kokusunu sevmem. Arapsaçının pişmeden önceki kokusu bana itici gelir. Arapsaçı pişince, o koku yerini bambaşka bir kokuya devreder. Sultan, yumurtalı arapsaçı kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki yüz gram arapsaçı otu
- iki yumurta
- bir küçük soğan
- bir kaşık tereyağı
- bir kaşık zeytinyağı
- karabiber, tuz
- bir kase yoğurt
- iki diş sarımsak
- sıcak su
Yapılması
- arapsaçını yıkayın süzün ve kuşbaşı doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine arapsaçı'nı ilave edin, kavurun
- üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
- ardından tuz ve karabiberi ilave edin karıştırın
- bir taşım kaynatın, kapağı kapayın ve ocağı tamamen kısın
- ağır ateşte arapsaçı suyunu çekene kadar pişirin
- ardından yumurtaları kırın, karıştırın
- yumurtalar piştiğinde ocakatan alın
- ve ardından sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Sultan